Simplex Responsive Template

Zulabet Fogadóiroda

Zulabet fogadóiroda


Zulabet fogadóiroda VIP


Zulabet VIP


Zulabet freebet

Zulabet freebet


A Zulabet magyar nyelvű

Zulabet bónusz

Amerikaifutball fogadás

Az NFL népszerűsége az Amerikai Egyesült Államokban más sportágakhoz képest megkérdőjelezhetetlen. Még véget sem ér az egyik Super bowl, az emberek máris a következő lázában égnek. Az alapszakaszban minden csapat 16 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás (playoff), amely egyenes kieséses rendszerben zajlik, majd mindkét liga legjobb csapata megmérkőzik egymással a Super bowlon. Mivel a mérkőzéseket hétvégén játszák, a fogadók napokon át követhetik a fogadóirodák által kiadott szorzók változásait, a hendikepek változásai,t ill. elemezhetik a mérkőzéseket, tanulmányozhatják a trendeket.

Leggyakoribb fogadástípusok NFL fogadásokhoz

1. fogadás győztesre (Money Line)  Ez egy kétesélyes fogadás, ebből kifolyólag itt nagyon magas és alacsony szorzókkal is találkozhatunk a csapatok erőviszonyaitól főggően.
 
2. Spread fogadások: Ez a fogadástípus gyakorlatilag a hendikep megfelelője, gyakran ATS, vagyis Againt to Spread néven is jelölik. Amerikai fogadók körében ez elterjedtebb, mint az egyszerű moneyline fogadások. Részt szoktunk venni NFL, NCAAF pénzdíjas versenyeken, amelyeken a résztvevők nagy részét amerikai játékosok teszik ki.  Egy idő után gyakran az az érzésünk szokott lenni, mintha az amerikai játékosok még sosem hallottak volna a moneyline fogadásokról. Ez persze nem így van, de a spread fogadások jóval népszerűbbek. Az amerikai futballban 2, 3, 6, 7  a pontszerzési lehetőségek, ezért a határok gyakran ezek mellett helyezkednek el az ATS fogadások esetén. Kiugróan magas 15 feletti különbségek nagyon ritkán fordulnak elő. A profi fogadók két nagyjából hasonló erőviszonnyal rendelkező csapat esetén 3 pont előnnyel szoktak számolni a hazai csapat javára, -vagyis ezt tekintik kiindulási alapnak. Emellett persze még számos más tényezőt figyelembe vesznek, úgymint az időjárást, milyen távolságból érkezik a vendég, és hasonlókat.

3. Over/Under vagyis alatt/felett fogadások. Ezek népszerűsége a spread fogadásokéhoz hasonló. Ez, és a fentebb írt fogadástípusok a mérkőzés végkimeneteléhez hasonlóan alkalmazhatóak a negyedekre, és a félidőkre is. Az NFL -ben a 30-60 pont közötti eredménnyel végződő mérkőzések a leggyakoriabbak, de ettől szélsőségesen eltérő pontszámokkal is találkozhattunk már.

4. A fentebb írtak a három legszélesebb körben alkalmazott fogadástípus, de ezek mellett még számos lehetőségre fogadhatunk: játékosteljesítményekre, a pontszerzések mikéntjére, yardokra, touchdownokra, stb.

Szezon előtt vagy közben fogadhatunk a Super Bowl nyertesére, divíziók győzteseire, és számos hasonló úgynevezett "future" fogadást köthetünk, melyet ha előrelátóan teszünk , nagy nyereményhez juthatunk. Ezeknek a fogadásoknak az a hátránya, hogy hosszabb idejű tőkelekötést igényelnek.

Érdekességek az NFL -ről

A szövetség 1920 -ban alakult, és 1922 -ben vette fel mai nevét. Az 1920 -as években a liga érdekesen nézett ki, mert mindössze 2 csapat volt tagja a jelenlegi NFL -nek, mégpedig a mai Chicago Bears és az Arizona Cardinals elődje. A rivális szervezetet az American Footbal Leaugét 1959 -ben alapították, és hamarosan nagy sikert ért el, így időszerű lett az egyesülés. Az 1970 -es évektől folyamatosan bővült a liga, és elérte a jelenlegi 32 csapatos formáját.

2002 óta  a szezon menete a következő:
- előszezon: minden csapat 4 mérkőzést játszik (ez csak a felkészülést szolgálja)
- alapszakasz: minden csapat 16 mérkőzést játszik, ez január elejéig tart
- rájátszás: 12 csapat játszik négy-négy fordulót egyenes kiesési rendszerben
- Super Bowl: a két liga győztese játszik egymás ellen

A csapatok menetrendje az alapszakaszban:
- Minden csapat otthon, és idegenben is játszik a saját csoportjában lévő másik három csapattal (ez így 6 mérkőzés)
- Minden csapat játszik a saját konferenciáján belüli, de más csoportba tartozó 4 csapattal. Ez 4 mérkőzés, melyből kettőt otthon, kettőt idegenben játszanak a csapatok. Ez évről évre változik, így a 3. év végére valósul meg az, hogy mindenki játszott mindenkivel a saját konferenciájában.
-  A másik konferencia egyik csoportjának mind a négy csapatával játszik minden csapat, ami így 4 mérkőzést tesz ki, és értelemszerűen így ez a ciklus a 4. év végén zárul. 
- Minden csapat játszik két mérkőzést az előző évi eredmények alapján azokkal a csapatokkal, akikkel nem játszanának. Csoportelsők a csoportelsőkkel, másodikak a másodikakkal, és így tovább.

A rájátszás menetrendje:
- Mindkét főcsoportból 7-7 csapat jut be. (a négy csoportelső, és három másik csapat eredményeiktől függően) A csoportelsők kiemelést kapnak teljesítményük alapján (1-4) a másik három csapat a wildcard 1, wildcard 2, és wildcard 3.
- A rájátszás 13 fordulóból áll.
- Első kör a wild card-forduló. Ez asaját konferencián belől folyik, másodikak a hetedikekkel, harmadikak a hatodikkal, negyedikek az ötödikekkel játszanak. Ez 6 mérkőzés, mert az elsők nem játszanak.
- Ezután következik a főcsoport elődöntő, ahol elsők a negyedikekkel, másodikak a harmadikakkal játszanak.
- Főcsoport döntő: a két-két továbbjutók küzdenek meg egymással, és a nyertesek játszanak a Super Bowl -on.

Egyéb érdekességek:
- 2020 -ig mindkét konferencia 27-27 Super Bowl győzelmet ért el, így a verseny kiegyenlítettnek mondható.
- Legtöbbször a Pittsburgh Steelers és a New England Patriots nyert Super Bowlon (6-6) alkalommal, 5-ször nyert a Cowboys és San Francisco 49ers.
- Részvétel esetén a Patriots vezet (11-szer volt résztvevő), míg a Pittsburgh, a Cowboys, és a Denver 8-szor játszott.
- A Patriots, és a Denver veszített legtöbbször (5-5 alkalommal)
- A sportág szépségéhez, és változatosságához az is hozzájárul, hogy változatos eredményekre képes. Nem gondolnánk például, hogy egykor még az utóbbi időben lehangoló teljesítményt nyújtó New Yor Jets is nyert Super Bowlt. Igaz ez nem mostanában történt, hanem 1969-ben.
- A fogadásokra vonatkozóan előfordulhatnak olyan esetek, hogy egy-egy gyengébb csapat a szezon utolsó néhány mérkőzésén gyengébben teljesít azért, hogy a drafton megszerezze az első választás lehetőségét. A draftokon mindig a szezon leggyengébb csapata kezdi a választást, és egy értékes játékos megszerzése érdekében "áldozatot hoznak". Ez persze nem hivatalos, de több esetben is felmerült a gyanúja, hogy valamelyik csapat ilyen tevékenységet folytat.

Ha valaki késztetést érez arra, hogy kipróbálja az NFL fogadásokat, vagy már meg is tette korábban, a Zulabet fogadóiroda számos választási lehetőséggel várja a fogadókat, legyen szó mérkőzés előtti, vagy élő fogadásról. A nagyobb nyeremény elérését megkönnyíthetjük azzal, hogy igénybe vesszük a fogadóiroda valamely bónuszát, pl. az üdvözlőbónuszt, amelynek összege akár 35.000 Ft. is lehet.