Simplex Responsive Template

Domain név pénzkereset

hostgator domain tárhely
bluehost domain tárhely

 

Domain név befektetés

A domain nevekbe történő befektetés egyszerű és olcsó folyamat. Olyan domain neveket vásárol, amelyeket érdekesnek tart, nincs egyetlen képlet sem, amely megmondaná, hogy mely domainnevek jók. Találhat valamit, amire mások nem is gondolnak, és rengeteget profitálhat belőle. Az egyszavas domainek többsége már eltűnt, de továbbra is talál megfelelő domain neveket viszonteladáshoz. Kereshet valami elírási hibát a névben, vagy valami jól hangzó dolgot, kétszavas szerkezetet, rövidet vagy fülbemászót. Ha talál egy elérhetőt, vásárolja meg, és kezdje el eladni. Ha szerencsés, akkor valaki sokkal magasabb áron fogja megvásárolni. 
Keressen olyan domain neveket, amelyeknek népszerű végződése van, például .com, .net vagy .org stb. Megvásárolhatja azokat a domaineket, amelyeknek korábban volt tulajdonosuk, de nem fizetett tovább érte. Ezeket törölték, és azonnal megvásárolhatja őket. Lejártak esetén lehet, hogy várnia kell néhány napot. A domaineknek lejárati ideje van, amíg a korábbi tulajdonosok továbbra is visszaválthatják maguknak, ha kifizetik az éves domain díjat. Általában ha egy tulajdonos hagyja, hogy a domainje lejárjon, a lejárati idő alatt nem újítja meg, és törlésre kerül
.

Hol találhat egy domaint, ha szeretne vásárolni?

Jó domainek keresésére legjobb hely az ExpiredDomains.net. Itt böngészhet a lejárt vagy aukciós domainek között. Regisztráció nélkül is rengeteg lehetőség áll rendelkezésére, csak válassza a lista fölött a "Szűrő megjelenítése" lehetőséget. Ha regisztrált a webhelyen, megtalálhatja a speciális keresési beállításokat. Mi magunk is gyakran böngésszük az "expireddomainst".

A lejárt domainnevek másik nagy forrása a JustDropped.com .

A jó név megtalálása ritka, mivel mások is rendszeresen figyelik ezeket a listákat. A jó domain név megszerzéséért néhány vállalat bizonyos cégeknél előrendelést is készít bizonyos összeg ellenében, még mielőtt lejárt volna. Ilyen módon, ha a kívánt domain lejár és leesik, akkor automatikusan megveszik, ezt hívják "dropcatching" -nek.

Mi az alternatív módszer a lejárt és aukciós domain nevek keresésére? Találjon ki egyet! Játsszon a betűkkel, szavakkal és kifejezésekkel. Ha kreatív, vagy elég szerencsés, biztosan kitalál néhány jó nevet magának.

Vannak nagyszerű webhelyek, ahol megpróbálhatja ötleteinek több változatát létrehozni. Az egyik legjobb ilyen oldal a NameBoy.com. Csak írja be a kívánt szót, amelyet szeretne jövőbeni domain nevébe. Kattintson a mező alatt a Generátor elemre. Törölje a jelölést a BlueHost jelölőnégyzetéből. Így láthatja a szava összes tartományváltozatát. Az ötletek többsége piros lesz (már eladva), de több eredményt böngészve zöld, elérhető domaineket találhat, és néhány közülük nagyon jó lehet. Ezen a webhelyen hasznos tanácsokat találhat arról is, hogy miként választhatja ki az ön számára legmegfelelőbb domainneveket, például kerülje el a kötőjeleket, válassza a népszerű végződéseket, például a .com, rövidítse le, tegye fülbemászóvá stb.

Ha talált megfelelő domain nevet, megvásárolhatja. Azt tanácsoljuk, hogy a legjobb domain név regisztrátorokhoz forduljon.

Gyakran találhat promóciós ajánlatokat, például ingyenes domain nevet az első évre, ha tárhely mellett vásárolja meg.
Tanácsunk: olyan csomagot vásároljon, amely nem korlátozza a hozzájuk adható domainek számát Miután vásárolt egy korlátlan tárhely csomagot, akkor minden újonnan vásárolt domain név csak az éves domain név díjába kerül, ami általában 7 dollár körül van. A fenti két tárhelyszolgáltató és domain név regisztrátor jó választás az első évre, mivel ingyenes adatvédelmi és SSL-lehetőségeket kínálnak Önnek, egyszerűenWordPress telepítés, ha blogot vagy webshopot szeretne létrehozni a tartományban. Az adatvédelmi beállítás választása elrejti személyazonosságát a domain nyilvános adatlapján. A tulajdonos adatait általában bárki ellenőrizheti a WHOIS adatbázisaiban. Ha engedélyezte az adatvédelmi beállítást, akkor a neve és egyéb adatai el lesznek rejtve ebben a WHOIS adatbázisban. Csak egy egyedi, automatikusan létrehozott e-mail cím jelenik meg ott, amely közvetlenül nem érhető el az Ön számára, de azok az emberek, akik érdeklődnek a domain megvásárlása iránt, felvehetik Önnel a kapcsolatot. Minden oda küldött e-mailt továbbítunk az Ön privát e-mail címére, amely nem látható nyilvánosan a WHOIS adatbázisban, csak a regisztrátor tudja.

Később, ha csak olcsó éves költségekkel kell domainneveket szereznie, ezt megteheti különböző regisztrátoroktól is. Néhány alacsony árú regisztrátor, amelyet javasolunk : Dynadot.com vagy NameCheap.com .

Domainnév vásárlása egy regisztrátortól és más tárhelyszolgáltatónál történő tárolása nem jelent problémát. A regisztrátorának irányítópultján szerkesztheti az újonnan megvásárolt domainnév DNS-beállításait. Néhány egyszerű beállítással (a domainek "A" rekordjának szerkesztésével, a gazdagép IP-címének hozzáadásával) domainjét az Ön által választott tárhelyszolgáltatónál tárolhatja.


Hol adhatja el domainjeit?

A domainnevek értékesítésének legjobb helye a Flippa.com . Vannak más speciális webhelyek is, például a Sedo vagy az Afternic. Ha elfogad egy jó tanácsot, kerülje a GoDaddy.com helyet. Megpróbálhatja eladni domainjeit az eBay-en is . Egy másik módszer egy statikus oldal feltöltése a domainre, tudatában adva a látogatóknak, hogy ez eladó.

Ha keres, más magánhálózatokat is talál, ahol domain neveket vásárolnak, adnak el és adnak ki. Lehet, hogy ott is megveszik a portfóliójukba. Az egyik ilyen webhelyen fülbemászó gondolatot olvastam a domainek árképzéséről. Ezt mondták azoknak az embereknek, akik a magas árak miatt panaszkodtak:

"Nem a domain ára magas. Az ötlete olcsó."