Simplex Responsive Template

Zulabet Fogadóiroda

Zulabet fogadóiroda logó


Zulabet sportfogadás


Zulabet fogadóiroda bónusz


Zulabet fogadóiroda cashback

Zulabet fogadóiroda cashback bónusz


A Zulabet tenisz freebet bónusza

Zulabet tenisz freebet


Zulabet kaszinó

Zulabet kaszinó

Kosárlabda fogadás

A Labdarúgás és a tenisz mellett a kosárlabda fogadások nagy jelentőséggel bírnak magyar sportfogadói körökben. Ezek közül is magasan kiemelkedik az Egyesült Államok kosárlabda bajnokságának, az NBA-nak a népszerűsége. Ez a népszerűség jól mérhető a fogadóirodák kínálatának gazdagságában is. Érdekes, hogy míg az USA sportfogadói között  az egyetemi kosárlabda bajnokság (NCAAB) népszerűsége vetekszik az NBA népszerűségével, európai fogadóirodákban gyakran csak egy "spread" és egy kétesélyes ajánlattípussal találkozhatunk.
A kosárlabda egy gyors tempójú mérkőzés, melyben a nyerési esélyek, és a szorzók is gyorsan (olykor másodpercenként) változnak. Gyakran látható egy élő kosárlabdafogadás esetén, hogy egy fél perccel ezelőtt még 3.6 -es szorzóval rendelkező csapat fél perc alatt a mérkőzés esélyeseként jelenik meg ledolgozva hátrányát. Ez nemritkán csak 2 kétpontos dobásból áll. Ezek miatt a gyors változások miatt is tartalmaz annyi izgalmat egy kosárlabdamérkőzés. Az over/under, vagy másnéven alatt/felett fogadások is ugyanolyan népszerűek, mint a spread fogadások, amelyek gyakorlatilag a handicap-et jelentik. Élő fogadások esetén sokan a folyó negyed, vagy félidő történéseiből vonnak le következtetéseket, és ezek alapján tesznek tétet egy-egy jövőben (10-15 percen belől) bekövetkező eredményre. És ha már a jövőbeli eseményeknél járunk, említsük meg a "távoli jövőben" bekövetkező eseményekre utaló fogadásokat. Ezek minden sportágban jelen vannak, és úgy történnek, hogy a szezon kezdete előtt fogadunk egy szezon győztesére. Ezt megtehetjük a szezon közben is, de akkor már a szorzók elég jelentősen változhatnak a csapat addigi teljesítményének függvényében. Vagy a hosszú távú fogadások vonatkozhatnak pl. a Wimbledon győztesére tenisz esetén, de lehet szó Oscar-díj átadásra történő fogadásról is. Inkább az Egyesült Államok kosárlabda fogadói között nagy népszerűségnek örvendenek a játékosok teljesítményére vonatkozó fogadások, mint pl. az adott játékos hány 3 pontos kosarat szerez, vagy vonatkozhat a fogadás lepattanókra, stb.
Az NBA mellett kosárlabda tekintetében népszerűek az orosz, török, német, lengyel, litván bajnokságok, ezek népszerűsége azonban meg sem közelíti az NBA -ét. Míg jégkorong esetén viszonylag népszerű az orosz bajnokság, addig ez a kosárlabdára egyáltalán nem mondható el. Mellékesen jegyezzük meg, hogy valószínűleg ez részben a mérkőzések korai kezdetének is köszönhető. Az orosz KHL mérkőzések kellemes délután 3 órai kezdési időpontja sokkal szimpatikusabb, mint a hajnali 3-kor lejátszott NHL mérkőzéseké.
Kosárlabda fogadások esetén a hendikep 1.9 -es, vagy jobb fogadóirodákban még ennél magasabb 1.95 -ös szorzói miatt használják azt a módszert a fogadásokra, hogy  1.9 -es fogadásokat tesznek, és a hét, hónap, szezon végére próbálnak minél jobb eredményt elérni. Ez az eredmény úgy nyilvánul meg, hogy összevetjük a sikeres, és a sikertelen fogadásokat. Például sikeres mérkőzés: 80, sikertelen: 70. Fogadásonként ezer Ft.-os téttel számolva az eredményünk a következőképpen alakul: 80 x 900 -70.000 = 2000
A képlet jelentése szerint a sikeres mérkőzések  profitjából kivonjuk a sikertelen fogadások tétjeinek összegét. Ez jelen esetben nem  nevezhető fényes eredménynek, mert 1000 Ft,-os téttel számolva csak 2000 Ft. profitunk keletkezett. Már csak azért sem nevezhető ez fényes eredménynek, mert 150 mérkőzésen értük el. Hazánkban annyira nem elterjedt szokás, de amerikai sportfogadással kapcsolatos fórumokon gyakran találkozunk olyannal, hogy a fórumtagok aláírásában százalékok vannak megjelenítve, akár több sportágra vonatkozóan. (leginkább NBA, NHL, MLB, és NFL) Ezek a százalékos eredmények tulajdonképp a fenti példához hasonló eredmények % -ban megjelenítve. Esetünkben pl. a következő lenne a % -os adat: 80 /150 = 53.3% Ez a semminél, vagy a negatív eredménynél jobb persze, de a profi tippadók általában 56% körüli eredménnyel dicsekedhetnek. Az úgymond profi tippadókról nekünk is megvan a magunk véleménye, mert eléggé visszás szituáció, amikor a "profi" átnyújtja több száz dollárért a vesztes tippet az amatőrnek. Ezeket a fizetős tippadókat nem kedveljük, még ha "legalizált" formában történik is a tippadás. A legalizált forma alatt a Covers és hasonló szolgáltatások tippadóit értjük, mint pl. Steve Merril, vag Ben Burns. Korrektül fel vannak tüntetve az eredményeik, csak ezek gyakran egy élet munkái. Ha valaki gondol egyet, és bevásárolgat egy darabig, könnyen anyagi csődbe  kerülhet, mert nekik is vannak rossz szériáik, ill. negatív eredménnyel zárult szezonjaik.

Egy kosárlabda rajongó ismerősünk, -akitől nem áll távol az új módszerekkel kísérletezés- megosztotta velünk egy érdekes kísérletét ebben a témában :
Néhány éve összeállított egy listát NCAAB fogadásokhoz, a legjobb találati eredményekkel bíró fogadókról.
A listán szerepelt 3-4  fórumokról kiválasztott tippadó, akik évek óta fórumtagok voltak, és évről-évre jó eredményekkel zárták a szezont. Szerepeltek a listán a fentebb említettt "profik", akiknek az ingyenes tippjeit tette meg, és fizetős tippjeiket is közzétették fórumokon sportfogadók. A Covers-es profi tippadók mellett szerepeltek a listán egy másik jó nevű  tippadó csoport a Doc's Sport Service tippadói, valamint egy harmadik társaság szakemberei. Mondhatni együtt volt a szakma színe java. Az említett harmadik csoporthoz tartozik Brandon Lang, akiről film is készült, nem is akármilyen szereplőgárdával, - az egyik főszereplő Al Pacino volt. A film 2005 -ben jelent meg Two for the Money címmel, Magyarországon Pénz beszél címmel került forgalomba. A történet nagyjából arról szól, hogy Brandon egy nagyon jó tippadó volt, de amikor pénzért kezdte el adni a tippeket, összeomlott a felelősség súlya alatt. Ez elég jól tükrözi egyébként a valóságot, mert jöttek neki a negatív eredménnyel zárt szezonok, így őt egy idő után ki is hagyta a listáról. Ez másokkal is előfordult, ha nem teljesítettek úgy, ahogy az elvárható lett volna. Még így is a következő nevek szerepeltek a listán: Al DeMarco, Chuck O'Brien, Gabriel DuPont, Chris Jordan, Steve Budin, Allen Eastman, Scott Spreitzer, Robert Ferringo, Steve Merril, Ben Burns, Teddy Covers, Larry Ness. Az NCAAB mérkőzések mellé később felvette még az NFL, és az NCAAF mérkőzéseket, gondolván így még a tervezettnél is hamarabb gazdagszik meg. Azzal a problémával persze már az első mérkőzésnapon szembesült, hogy a profik egyik felének a jóslata  homlokegyenest ellentmond a másikénak. Ezt a helyzetet úgy hidalta át, hogy arra a kimenetelre fogadott, amelyet többen láttak helyesnek. Jöttek neki az eredmények, de 2-3 eredményes nap után általában jött egy sikertelen.  Összességében kialakult egy egyet előre, kettőt hátra, ill. kettőt előre, egyet hátra tendencia keveréke, és végeredmény tekintetében elmondhatta, hogy elérte a semmit. Nem keletkezett sem vesztesége, sem nyeresége. Ilyenszempontból  viszont ez a módszer egy bónusz kiforgatásához megfelelő taktika lehet.

Később próbálkozott azzal a módszerrel is, hogy csak a fent említett évek óta sikeres fórumtag tippjeit "követte". Egy darabig ez jó módszernek bizonyult számára, majd véget ért a szezon. Már alig várta a következő szezon kezdetét, gondolván úgyis megy minden tovább ugyanolyan sikeresen. Végre elkezdődött a szezon, és jöttek a jó tippek, de rosszak is. Ezekben a tippekben elmondása szerint azt kedvelte, hogy a mérkőzésnap délelőttjén már meg voltak írva a fórumon, nem élő, vagy mérkőzés kezdete előtt 3 perccel megadott tippek voltak. Kényelmesen megtette a tippeket délután, és várta a mérkőzések kezdetét. Ahogy halmozódni kezdtek a rossz eredmények, egyre inkább kezdett átcsapni a dolog kapkodásba, élő fogadásokba, első félidőben a második félidő eredményére megtett fogadásokba. Mivel ezeket a tippeket nem tudta megtenni, a statisztika vezetése is értelmetlenné vált. Gondolta nem probléma, majd elkezdenek már jönni a jó eredmények, de ehelyett a következő történt: egyik nap bejelentette a srác, hogy ebben a szezonban már nincs értelme tovább csinálni a dolgot, majd jövőre megújult erővel. Többet nem ment arra a fórumra, -valószínűleg  azóta lement két hatalmas nyereséggel végződött szezon.

Kosárlabda fogadások népszerű bajnokságait már említettük, viszont ugyanúgy, ahogy labdarúgás esetén nem lehet elmenni szó nélkül a Bajnokok Ligája, és az Európa Liga mellett, -ugyanúgy elmondható ez a kosárlabda esetén is. Hétvégéken gyakran 4-5 különböző kupa, liga mérkőzéseiből is válogathatunk, akár olyan különlegességek közül is, mint pl. az Alpok Adria Kupa.

Néhány fontosabb játékszabály:
Az észak amerikában, és az európában játszott kosárlabda mérkőzések közötti legnagyobb különbség, hogy míg az NBA -ben 12 peres egy negyed, addig az európai mérkőzéseken ez csak 10 perc. Részben ezért  vannak olyan különbségek a pontszámok tekintetében, hogy amerikai mérkőzésen gyakran 200, vagy akár 220 pont feletti mérkőzésekkel is találkozhatunk, európai bajnokságokban 160 pont körüli eredmények a gyakoriak.

A játékot 5 fős csapatok játszák.

Ha egy játékos kettőnél többet lép a labdavezetés során lepattintás nélkül, az lépéshiba, a labdát át kell adni az ellenfélnek. A labdavezetés befejezése után azt már nem lehet újrakezdeni, mert az kétszerindulásnak számít, és szintén az ellenfél folytatja a játékot.

A 3 pontos vonalon kívüli találat 3, míg a vonalon belüli találat 2 pontot ér.

Ha a dobó játékossal szemben szabálytalankodnak, és a dobás eredményes, akkor a kosár számít, és egy büntetődobást ítélnek a csapat részére. Sikertelen dobás esetén annyi büntetőt ítélnek a csapatnak, ahány pontos lett volna a dobás (2, vagy 3)

Az európai kosárlabda mérkőzéseken 5, az NBA -ben 6 személyi hibával lehet kipontozódni. Ha ez megtörténik, a kipontozódott játékos már nem térhet vissza a játékba.

Támadás során 8 másodperc áll a csapatok rendelkezésére, hogy átvigyék a labdát az ellenfél  térfelére, ahonnan azt már nem lehet visszajuttatni. A támadó csapatnak 24 másodperc a támadóideje, ha ennyi időn belől nem dob kosárra a labdát az ellenfél kapja meg. Sikertelen dobási kísérlet esetén ha a labda a palánkot érinti az óra megy tovább, ha a gyűrűt érinti a labda újabb 14 másodperc támadóidőhöz jut a csapat.

Döntetlen eredménnyel nem érhet véget mérkőzés, ha a rendes játékidő így végződik 5 perc hosszabbítás következik.